صفحه اصلی ورود به سیستم پرسش و پاسخ پست الکترونیک فارسی عربي English دانشگاه ادیان و مذاهب

کتاب های "شمنیسم" و "شبیه سازی انسان از دیدگاه آیین کاتولیک و اسلام" به چاپ دوم رسیدند
ارسال خبر:       تاریخ ارسال: 1388/05/27     تعداد بازدید: 1930

مدیر داخلی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن بیان مطلب فوق تصریح کرد: کتاب شبیه سازی انسانی از دیدگاه اسلام و کاتولیک، نوشته سیدحسن اسلامی از اعضای هیات علمی دانشگاه، در 672 صفحه و با تیراژ دو هزار نسخه تجدید چاپ شد.

سیدسعید شهرستانی در ادامه افزود: موضوع اصلی این کتاب، بررسی شبیه سازی انسانی در دین اسلام و آیین کاتولیک مسیحیت است و در آن به پرسش هایی که در زمینه مسائل اخلاقی، سیاسی و عقیدتی شبیه سازی انسانی مطرح است از نگاه اسلام و مسیحیت پاسخ داده می شود.

وی در رابطه با مساله شبیه سازی یادآور شد: برای اولین بار گوسفندی از راه غیر جنسی بارور شد و گوسفند شبیه سازی شده دالی نامیده شد. از آن پس مقوله شبیه سازی، به وادی اخلاق و سیاست کشیده شد و برخی متفکران به شبیه سازی انسانی و پیامدهای آن و جایگاه خلقت انسان و نهاد خانواده پرداخته و این موضوع در زمره یکی از مهمترین موضوعات جهان کنونی قرار گرفت. بر این اساس در این کتاب به این موضوع مهم پرداخته شده است.

وی در ادامه به تجدید چاپ کتاب "شمنیسم" نوشته محمدکاظم مهاجری اشاره کرد و گفت: این کتاب ترجمه کتابی از میرچاالیاده است که نشر دانشکده ادیان آن را منتشر می کند. چاپ اول این کتاب در سال 1387 و در 848 صفحه به چاپ رسید و اکنون چاپ دوم آن و با قیمت 12 هزار تومان تابستان امسال منتشر می شود.

شهرستانی به معرفی شمنیسم پرداخت و اظهار داشت: شمنیسم پدیده دینی در سیبری و آسیای مرکزی است. در سرتاسر این قلمرو وسیع جادویی – دینی، جامعه حول شخصیت شمن متمرکز است که نه تنها جادوگر و حکیم، بلکه شفادهنده، معجزه گر، هادی ارواح به دنیای مردگان، عارف و شاعر نیز است. همان پدیده ها و مهارت ها در دیگر نقاط آسیا، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و جنوبی و در میان اقوام هند و اروپایی نیز یافت می شود.

وی تصریح کرد: در این کتاب میرچاالیاده در مقام مورخ ادیان، رویکردهای روان شناختی، جامعه شناختی و قوم شناختی را در هم می آمیزد و در خصوص مهارت ها، فنون، نمادها و اساطیر شمنی بحث می کند. از دیدگاه الیاده، شمنیسم در معنای دقیق آن، فن خلسه یا مهارت فرو روی به حالت خلسه است.

مدیر داخلی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه به کتاب دیگری که در دست چاپ است اشاره کرد و افزود: کتاب "جستاری در فلسفه زرتشتی" با همکاری سه تن از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ترجمه شده و هم اکنون در دست چاپ بوده که تا کمتر از یک ماه دیگر منتشر می شود.

وی این کتاب را مجموعه مقالاتی از سوی ایران شناسان و دین پژوهان بزرگ، مری بویس، آلن ویلیام، فیلیپ جی کرین بروک و جان هیلنز عنوان کرد و گفت: در این کتاب به تاریخ، فلسفه ، کلام، اخلاق و جامعه پژوهشی پرداخته شده که سعید زارع، سیدسعید رضا منتظری و نیلوفر السادات نواب بخشی از این را ترجمه کرده اند. این کتاب در 180 صفحه و با قمیت 3900 تومان و با تیراژ 2 هزار نسخه چاپ می شود.

شهرستانی موضوع اصلی این کتاب را پرداختن به دین زرتشت به عنوان نخستین دین وحیانی جهان دانست و تصریح کرد: دین زرتشت جایگاه ویژه ای در تاریخ ادیان دارد که سرچشمه آن به روزگار اقوام هند و اروپایی باز می گردد. این کیش، دین سه پادشاهی بزرگ ایران بوده است و توانسته در بسیاری از نقاط جهان پیروانی بدست آورد، به واسطه آموزه های بنیادین اخلاقی و اعتقاد به توحید و معاد جایگاه ویژه ای در مطالعات ادیان دارد.

نظر شما درباره این خبر :

نام : *
ایمیل : *
این شماره را وارد کنید *:

کليه حقوق اين سايت متعلق به دانشگاه اديان و مذاهب بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.